CASTING

CASTINGSPORT; EEN SPORT MET MOGELIJKHEDEN

In Nederland heeft de castingsport (nog) niet zo veel om het lijf. Hier laten de hengelsportverenigingen zeker kansen liggen!

De castingsport is bijvoorbeeld in Duitsland een sport van formaat. Er zijn veel competities en er wordt door landenteams meegedaan aan nationale en internationale wedstrijden. Casting is zelfs een toegelaten 'niet Olympische' sport en er wordt dan ook deelgenomen aan Wereldspelen.

                  

De 'castingbaan' is tijdens de Hengelsport- en Visbotenbeurs in de Utrechtse Veemarkthallen steevast een publiekstrekker.

Dit jaar zal hij dus ook niet ontbreken! Hier kunnen zowel de gevorderden als de 'recreanten' hun werpkunsten laten zien met beschikbare werphengels. Probeer de doelen te raken, het liefst natuurlijk de 'bull's eye', scoor punten en maak daarmee kans op prachtige prijzen die beschikbaar worden gesteld door de wereldwijd opererende firma Pure Fishing. De mannen van hengelsportvereniging 'Ons Stekkie' uit Zeewolde staan klaar om de deelnemers te adviseren en natuurlijk om de punten te tellen.

 

Voor vele Nederlandse hengelsportverenigingen zou de zeer dynamische en attractieve castingsport absoluut iets extra's toevoegen aan het activiteiten aanbod. Zeker onze jonge sportvissers zullen zich door casting laten aanspreken.