NACHTVISSEN RECREATIEGEBIED PLAS ZEUMEREN?

 

Het bestuur van de Federatie Randmeren is druk bezig om een regeling te ontwerpen op grond waarvan het nachtvissen op de plas in het recreatiegebied Zeumeren misschien weer mogelijk wordt. Op dit moment wordt overlegd met alle betrokken partijen.

Als uitgangspunt geldt dat, als er een nachtvis regeling komt, de sportvissers die op Zeumeren vissen of gevist hebben maar door het nachtvisverbod dat in het verleden is ingesteld zijn afgehaakt, als eerste in aanmerking komen voor de regeling. Verder moet men, in eerste instantie, lid zijn van een bij onze Federatie aangesloten vereniging.
Vanwege hun kennis van zaken en ervaring en hun wijze van samenwerking met de verhuurder (RGV) op andere recreatiegebieden, heeft de Federatie de samenwerking gezocht met de Karper Studie Groep Nederland. Zij zijn bereid om de uitvoering van een eventuele regeling voor haar rekening te nemen. Om misverstanden te voorkomen vermelden wij vast dat het lidmaatschap van de KSN niet verplicht is!
Tijdens de bestuursvergadering van 6 maart 2006 heeft het bestuur ingestemd met een plan van aanpak en heeft groen licht gegeven voor de verdere onderhandelingen met de verhuurder en het ontwerpen van een regeling.
Nu moet niet iedereen al gaan vragen om de details van een eventuele regeling, want die zijn ook nog onderwerp van gesprek. Zodra bekend is wat het kan worden, en het bestuur van de Federatie gaat akkoord, dan worden alle verenigingen op de hoogte gebracht.
Het is ook de bedoeling dat er een informatie bijeenkomst voor belangstellende sportvissers wordt gehouden.

Om inzicht te krijgen in de aantallen sportvissers die mogelijk gebruik willen maken moet de Federatie weten wie het zijn. Aan alle aangesloten verenigingen is gevraagd om als zij sportvissers in hun vereniging kennen die in aanmerking willen komen voor toestemming om ook ’s nachts te vissen op Zeumeren, de naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mail adres door te geven.

 

Leden van Hsv De Snoek die wil aanmelden kunnen dat doen bij de secretaris van de vereniging. (info@hsvdesnoek.nl)

De vereniging zorgt ervoor dat uw gegevens bij de Federatie terechtkomen.
 

Aan de verenigingen in de buurt van Zeumeren is ook gevraagd of zij kandidaten kunnen voordragen om als sportvisserijcontroleur (tijdens daguren) op te treden. Mensen moeten in bezit zijn van het certificaat sportvisserijcontroleur van Sportvisserij Nederland c.q. OVB. Of ze moeten bereid zijn de cursus daarvoor te volgen. Het gaat om een beperkt aantal uren op jaarbasis en zij worden door de Federatie “ingewerkt”.

Als u hier belangstelling voor heeft dan kunt u dat ook aan de secretaris van onze club doorgeven.