VISOEVERS

BELANGRIJKE VISOEVERS IN KAART GEBRACHT

De Snoek doet mee met het POS project 'Belangrijke visoevers in kaart gebracht' dat tot doel heeft om de sportvisserij als belangrijke recreatieve medegebruiker van het landelijke gebied op de kaart te zetten.

Met een overzicht van belangrijke visoevers kunnen wij en andere organisaties in één oogopslag zien:

waar oevertrajecten liggen die van belang zijn voor de sportvisserij en die dus behouden dienen te blijven;
welke voorzieningen hier aanwezig zijn of welke voorzieningen gewenst zijn;
waar potentiële oevertrajecten liggen en met welke aanpassingen die geschikt kunnen worden gemaakt voor de sportvisserij;
waar wedstrijden worden gehouden of kunnen worden gehouden.

 

Het overzicht wordt uitgewerkt in een atlas met belangrijke oevers in het POS-gebied, een rapportage met detailgegevens en een cd-rom met foto's per oevertraject. Na afloop van het project krijgen wij van de POS een atlas.

In oktober heeft de POS een vragenlijst onder alle aangesloten hengelsportverenigingen verstuurd. Van de 109 aangesloten verenigingen hebben tot nog toe 41 verenigingen in de vragenlijst hun belangrijke visoevers aangegeven. Namens De Snoek heeft Jan Spijker er heel wat tijd en energie in gestoken om allerlei trajecten in kaart te brengen.
In totaal zijn er nu 226 oevertrajecten aangeleverd! Belangrijke oevertrajecten die straks binnen de POS extra aandacht zullen krijgen omdat ze overzichtelijk in kaart gebracht zijn.

   

Maar we zijn er nog niet. Binnenkort zullen de wedstrijdcommissies van de hengelsportverenigingen geraadpleegd worden en dan zullen de nog ontbrekende belangrijke wedstrijdtrajecten worden toegevoegd.

Voor vragen of nadere informatie kunt u altijd met de POS mailen of bellen.

Mail: info@pos-sportvisserij.nl Telefoon: 0251-318882.