NIEUWSBRIEF VISATLAS FLEVOLAND 2006

De eerste nieuwsbrief visatlas Flevoland is uit. Voor de uitvoering van visstandbeheer, waterbeheer en natuurbeheer zijn gegevens over de verspreiding van zoetwatervissen van groot belang. Deze visgegevens zijn opgenomen in de Visatlas Flevoland. Voor iedereen die in Flevoland vist reuze interessant.

 

Visatlas Flevoland: Vissen naar gegevens!
Voor de uitvoering van het visstandbeheer, waterbeheer en natuurbeheer zijn gegevens over de verspreiding van zoetwatervissen van groot belang. Zo is de visgemeenschap in de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) een belangrijke graadmeter voor de ecologische toestand van het water. Ook de Flora & Faunawet verlangt dat bij inrichtingswerken in het water er geen nadelige gevolgen mogen zijn voor kwetsbare en bedreigde vissoorten in Flevoland. Redenen genoeg om de visstand in kaart te brengen en ontwikkelingen te volgen.
Voor Flevoland bestond echter nog geen gebiedsdekkend beeld van de actuele verspreiding van zoetwatervissen.
Waterschap Zuiderzeeland, Sportvisserij Nederland, Hengelsport Federatie Oost-Nederland en de Federatie Gooi en Eemland hebben daarom gezamenlijk het initiatief genomen om te komen tot een gebiedsdekkend overzicht op basis van de historische visgegevens in Flevoland.
Deze visgegevens zijn verzameld via literatuurstudie, interviews, hengel- en beroepsvangstregistratie en verwerkt tot een eerste verspreidingsatlas: de “Visatlas Flevoland”. Het resultaat is te vinden op de hiervoor opgezette website.


Twee maal per jaar zal de Visatlas Flevoland worden geactualiseerd met de nieuwste verspreidingsgegevens. Bij elke update verschijnt een nieuwsbrief om ontwikkelingen onder de aandacht te brengen.

 

Via de website kunt u zich aanmelden om deze nieuwsbrief automatisch toegestuurd te krijgen.

 

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

 

Update visatlas voorjaar 2007 gereed!
Surf nu snel naar VISSEN IN FLEVOLAND voor een geheel vernieuwde visatlas van Flevoland! Klik op het logo!

 

 

Nieuwe meldingen, nieuwe vissoorten en alle vangsten van het afgelopen half jaar zijn verwerkt in nieuwe verspreidingskaarten.
Diverse verbeteringen naar aanleiding van het onlangs gehouden vissymposium zijn doorgevoerd. De site heeft nu bijvoorbeeld een overzichtskaart die direct laat zien waar wel of niet gevist is. Handig om te vergelijken met de vangstmeldingen van de afzonderlijke vissoorten.