FOUTIEVE BERICHTGEVING

FOUTIEVE BERICHTGEVING ZORGT VOOR ONRUST IN SPORTVISSERIJ

In diverse kranten en op radio en TV stonden berichten die zorgden voor veel onrust binnen de sportvisserij.

 

Sportvisakte verdwijnt pas in 2007

De Sportvisakte verdwijnt pas in 2007 als wijziging van de Visserijwet doorgaat en niet in 2006 zoals vrijdag in De Telegraaf, stond. De Sportvisakte is een belasting die alle sportvissers die in de binnenwateren vissen jaarlijks aan de overheid moeten betalen. Deze belasting gaat dus per 2007 verdwijnen.

 

Visvergunning blijft!

Daarnaast heeft een sportvisser de toestemming nodig van een watereigenaar om in diens water te vissen. Deze toestemming, de visvergunning blijft –hier verandert niets aan- en gaat juist voor alle wateren gelden. Als een sportvisser niet over een wettelijk verplichte visvergunning beschikt, vist hij/zij illegaal en loopt het risico tegen een fikse bekeuring aan te lopen. De politie, de Algemene Inspectie Dienst, buitengewone opsporingsambtenaren en controleurs van hengelsportverenigingen zien hierop toe.

 

VISpas

Door de hengelsportorganisaties wordt hard gewerkt om tegen zo laag mogelijk kosten een vergunning voor zoveel mogelijk wateren aan sportvissers aan te bieden. Nu al bestaat de Grote Vergunning waarmee sportvissers die lid worden van één hengelsportvereniging zonder meerkosten in heel veel wateren van de andere 1.000 hengelsportverenigingen in Nederland kunnen vissen. Volgend jaar wordt deze Grote Vergunning verder uitgebreid en opgenomen in één nieuw document: VISpas die wordt uitgegeven door Sportvisserij Nederland.

Alle 400.000 aangesloten sportvissers krijgen dan automatisch deze VISpas via hun hengelsportvereniging.

 

Voor sportvissers uit Harderwijk en omgeving blijft zoals altijd DE SNOEK het juiste adres voor de juiste sportvisdocumenten!

 

Meer informatie op de website van Sportvisserij Nederland: www.sportvisserijnederland.nl